3400 Монтана, ул. Юлиус Ирасек 7

Награди от състезанието „Аз мога тук и сега“ 2024

Отборът на Матей Минев от 9 А клас на ПМПГ „Св. Кл. Охридски“, Монтана, спечели 3-то място и бронзов медал на Националното състезание по информатика, ИТ и визуални изкуства „Аз мога тук и сега“ в началото на юни, 2024 г. в град Девин. Mатей се състезава в категория „Game Dev”. Учениците от Природо-математическата гимназия участваха в пет различни категории.

Габриел Горанов от 9 Б клас се нареди в 10-те най-добри в категория „Front-end web development”. Двамата наградени – Матей и Габриел получиха предметни награди и ваучери за бъдещи обучения. В областта на визуалните изкуства участваха Владислав Каменов от 10 А клас  - „Фотография“ и Давид Реджай от 9 Б клас - „Графичен дизайн“. Учениците показаха отговорно отношение и много добри проекти. Запомнящо се представяне в своята категория „Презентация“ направи Светослав Костов от 9 Б клас.

Преподаватели на учениците са Бистра Цонева и Миглена Ценкова.

Състезанието се провежда за 13 пореден път и е организирано от „Аз мога тук и сега“ – единение от съмишленици, работещи в полза на ученици, преподаватели и родители в средното образование с основател Кристалин Чавдаров.