3400 Монтана, ул. Юлиус Ирасек 7

Пореден успех на наши ученици в XIV Национално състезание за ключови компетентности по природни науки

От 8 до 10 юни Димитровград бе домакин на XIV Национално състезание за ключови компетентности по природни науки. 60 ученици от 5. до 9. клас от цяла България представяха своите теоретични и практически знания и умения в областта на биологията, химията и физиката. Младите учени бяха разпределени в 10 отбора, в които не само, че се запознаваха един с друг, но трябваше да изградят един адекватно функциониращ научен екип. ПМПГ „Св. Климент Охридски“ – Монтана участва със шестокласника Мартин Христов и деветокласника Александър Йорданов. Представянето им беше страхотно. 

Отборът на Марти взе златните медали, а този на Сашко се пребори за сребърните, като ролята на нашите момчета за успехът на екипите им беше огромна. Марти стана любимец на участници и жури и получи специална награда за най-малък и атрактивен (разбирайте знаещ и можещ) участник. Чак на награждаването се разбра, защо ученици от едно училище не могат да са в един отбор. Ако Марти и Сашко бяха заедно, другите просто можеше да не участват. Поздравления за великолепната подготовка на г-жа Цеца Кръстева и г-жа Силвия Дренчева!

Специални благодарности за организацията на г-н Красимир Кръстев – директор  на Профилирана езикова гимназия „Д-р Иван Богоров“ – домакин на форума, приятел на Монтана и заклет фен на ПМПГ „Св. Климент Охридски“!

 Благодарности и на г-н Георгиев, който беше готов да помогне точно когато и както беше необходимо!