3400 Монтана, ул. Юлиус Ирасек 7

Абсолютна победа за Матей Минев и оценка Отличен 5,50 за Златимир Петров на НОИТ

Учениците от ПМПГ „Св. Кл. Охридски“, Монтана постигнаха отлични резултати на Националната олимпиада по информационни технологии в град Шумен, проведена на 21-23 април, 2023 г. 

Осмокласникът Матей Минев спечели Първо място в категория „Мултимедийни приложения“ -  8-10 клас с 97 от 100 възможни точки и златен медал и първо място в индивидуалното класиране. Матей направи силна защита на своя успешен проект „Водопад“ и впечатли журито с интерактивна уводна презентация и със сложността на използваните технологии - Unreal Engine, Visual Studio 2022, Blender, ZBrush, OBS, Filmora 12 Pro. Оценката на Матей от Националната комисия е Отличен 6.00

Златимир Петров от 10 А клас се състезава в категория „Софтуерни приложения“ - 8-10 клас и направи забележително представяне на новия си  проект „Прототип на робо-платформа“. Проектът беше представен за първи път и се състои от уеб сайт, приложение за телефон и 3pi робот, който ученикът е програмирал да върви по различни маршрути и да извършва доставки на храна и лекарства. Основните използвани технологии са:С++, С#, Arduino, HTML 5, CSS3 и Blender.

Бистра Цонева